Вход | Регистрация

БЧК зарадва деца в риск с подаръци

БЧК зарадва деца в риск с подаръци

204 пакета със здравословни хранителни продукти за деца в риск от общообразователни училища и специализирани институции са раздадени от Областния съвет на Български червен кръст - Ловеч.

От БЧК поясниха, че това се прави за поредна година в съответствие със Стратегията на БЧК до 2020 г. за подкрепа на най-уязвимите хора в условията на финансова криза. Здравословни храни получиха деца сираци, деца на самотни майки, деца с увреждания, деца на безработни родители, деца на многодетни семейства.

Пакетите са раздадени от доброволци на БМЧК в периода от 13 до 15-ти декември 2012 г. на: "Дневен център за деца и възрастни с увреждания”-Ловеч, ПУ "Васил Левски” - Ловеч, ПГКОХТ "Марийка и Маринчо Караконови” - Ловеч, "Център за настаняване от семеен тип”1 - Ловеч, "Център за настаняване от семеен тип”2 - Ловеч, ОУ "Св.Св.Кирил и Методий” - Ловеч, ДДЛРГ "Параскева Нейкова” - Ловеч, СОУ "Панайот Пипков” - Ловеч, "Защитено жилище за деца с леки умствени увраждания” и ДДЛРГ”Митко Петков” - с. Крушуна.

Децата от дома в Крушуна пък изненадаха доброволците от БМЧК с коледен концерт и подариха ръчно изработени от тях коледни сувенири.


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар