Вход | Регистрация

Баба дари последните си левчета на Мизия

Баба дари последните си левчета на Мизия
Снимка: Булфото

Възрастна жена от село Селановци дари последните си четири лева на град Мизия. Умилителният акт на старицата е вследствие на масовите кампании за оказване на съдействие на пострадалия регион.

Както е известно, наводненият град продължава вече седмица да бедства и има десетки къщи и публични сгради, които още не са отводнени. Още по-голям проблем са и стотиците мъртви животни, чиито тела плуват във водата.

Градът все още има огромна нужда от лопати, ръчни колички, гумени ботуши, здрави ръкавици и санитарни маски. Нужна е и храна, предимно консерви, защото храната на местните е в кал и има опасност тя да е заразена.

В момента на място функционира военна полева кухня, която на практика спасява местните от глад.

Първият град, който откликна на нуждите на местните беше Варна. Пострадалият не по-малко град успя да събере 600 чифта гумени ботуши, 3 500 маски, работно облекло, кофи и лопати, които изпрати към Мизия. От морската столица пристигна и камион с минерална вода.

Но освен големите жестове, впечатление правят и малките. Както бабата, която е отделила последните си четири лева, така и нейните съграждани, които общо са събрали 649 лева за закупуване на плодови и зеленчукови пюрета за малките деца в Мизия.

Фондация "4 лапи" пък осигурява храна за животните в града, които гладуват точно като хората, тъй като складът с фураж е бил наводнен.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар