Вход | Регистрация

Бюро по труда - В.Търново приема заявки от работодатели за финансиране на работни места

13 461 лв. ще бъдат предоставени на работодателите в региона, за да назначат продължително безработни лица

Бюро по труда - В.Търново приема заявки от работодатели за финансиране на работни места
Снимка: Север.бг

Дирекция "Бюро по труда” – гр. Велико Търново уведомява работодателите, че в периода от 15 до 25 юли /вкл./ ще приема заявки за разкриване на работни места по Компонент 2 от Програмата за обучение и заетост на продължително безработни лица.

В Компонент 2 могат да се включат работодатели от публичния сектор - държавни и общински лечебни заведения, общински училища, общински детски градини и читалища, както и предприятия с държавно участие и общински предприятия, отговарящи на изискванията на чл. 56 от Закона за насърчаване на заетостта, които заявяват работни места в сферата на осъществявани от тях дейности.

Работодателите могат да кандидатстват за финансиране на работни места, обезпечени с финансови средства от Държавния бюджет в размер на 13 461 лв. 

По Програмата се осигурява заетост на продължително безработни лица, регистрирани в бюрата по труда, и се повишава квалификацията им чрез включване в обучения.

Процедурата на одобряване на подадените заявки ще се извършва по критерии за подбор и оценка на работодатели от Съветите за сътрудничество към ДБТ съгласно Правила за кандидатстване на работодателите по Програмата, публикувани на интернет страницата на Агенцията по заетостта www.az.government.bg.

Допълнителна информация може да се получи в Дирекция "Бюро по труда” – Велико Търново, ул.”Христо Ботев” №82 тел. 062 610233.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар