Вход | Регистрация

В Ловеч се подготвят за зимата

Кметът свиква среща за обсъждане на мерките за снегопочистване на общината

В Ловеч се подготвят за зимата
Снимка: Булфото

Съвместно заседание на Общинския щаб за координиране на спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работи и Общинския съвет по сигурността в Ловеч ще бъде свикано от кмета Минчо Казанджиев, за да се обсъди готовността за настъпващия зимен сезон.

В срещата ще вземат участие и кметовете на кметства в общината, кметските наместници в по-малките населени места, както и представители на ведомствата и фирмите, които са отговорни за поддържането на инфраструктурата и подготовката й за зимни условия.

Общинското дружество "Еко" ЕАД, с което вече е сключен договор за снегопочистването на Ловеч, е подготвило 185 тона каменна сол и 3 тона калиев хлорид и още при първия снеговалеж ще започне третирането на улиците със специална смес от продукти, за да не позволи по улиците да се образува ледена покривка. Осем снегорина ще работят на територията на града тази зима.

В началото на следващата седмица ще започне раздаването на каменна сол в детските градини и училищата в града, както и в домовете по стръмните участъци на квартал "Вароша". Вече е избран и изпълнител за зимното поддържане и почистване на междуселищната пътна мрежа и, ако няма обжалване на процедурата, до дни ще бъде подписан договор, за да бъде подсигурено безпроблемното придвижване на територията на общината през студените месеци.

______________

Следи ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар