Вход | Регистрация

В Плевен ще цъфти "Алеята на Цвети"

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева също се включи в инициативата

В Плевен ще цъфти "Алеята на Цвети"
plevenzapleven.bg

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева засади днес роза в Плевен. Инициативата не е политическа, а чисто човешка. Тя е в памет на памет на загиналите на 5 май в тежката катастрофа край Луковит – Владислав Горанов, Николай Менков и Цветелина Таслакова. 

100 рози "Цветелина романтика" вече са вкоренени в градинката между храма "Свети Николай" и Дома на книгата в Плевен. Мястото ще носи името "Алеята на Цвети".

Заедно с Цачева, плевенски депутати, кметът на града проф. Димитър Стойков и общински съветници засадиха по една роза. Това направи и Иван – единственият оцелял младеж в жестоката катастрофа.

"Жертвите от катастрофи не са безименни. Много ми се иска паметта на децата ни да остане жива. Когато тези рози напролет цъфнат, ще бъде невероятно красива гледка. Но нека хората да си спомнят не само за нашите деца, а и това, че на останалите живи деца трябва да се даде шанс да оцелеят – шансът, който нашите нямаха. Затова ми се иска тази алея да бъде не само за Влади, Цвети и Ники, но и за децата, които все още са тук.", каза майката на загиналия Влади Галя Горанова.

Създаването на алеята и закупуването на розите е по идея на общинското ръководство на ГЕРБ – Плевен.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева днес представи лично и новия областен управител на Плевенска област Ралица Добрева. Нейни заместници ще бъдат бившият областен управител арх. Бойко Балтаков и настоящият кмет на плевенското село Коиловци - Красимир Иванов.

1445518

1445519

1445516

 

<< Sever.bg във Facebook >>



plevenzapleven.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар