Вход | Регистрация

Водосвет на бойните знамена на Богоявление

Въвеждат се и временни ограничения на движението във В.Търново

Водосвет на бойните знамена на Богоявление
Снимка: БТА

Света литургия и Богоявленски водосвет ще бележат утрешния 6 януари - Йордановден и Богоявление, в старата столица. Те ще бъдат отслужени в Катедралния храм "Рождество Богородично”.

Празнично шествие ще тръгне в 10.30 ч. към площад "Цар Асен”, където ще се проведе ритуалът по благославяне на частите и техните бойни знамена. Великотърновският митрополит Григорий ще благослови бойното знаме на НВУ "Васил Левски” и знамената на Областния и на Общинския съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

Както всяка година богоявленският кръст ще бъде хвърлен в р.Янтра от моста до ц."Св.40 мъченици". Курсанти и кадети ще се включат в неговото изваждане от водата.

Във връзка с предстоящото провеждане на военен ритуал "Водосвет на бойните знамена" и празника Богоявление се въвеждат временни промени в организацията на движение на МПС във В.Търново:

За движение ще бъдат затворени:

площад "Цар Асен I" в периода от 09,45 до 11,45 ч.;
ул."Иван Вазов" в участъка от кръстовището с ул. "Читалищна" до кръстовището с площад "Цар Асен I";
ул. "Читалищна" от кръстовището с "М .Кефалов" до пл. "Цар Асен I";
ул. "Климент Охридски" в участъка от пл. Цар Асен I" до каменният мост над река Янтра;
ул. "Михаил Кефалов" за посоката на движение от кръстовище "Обходен път на крепостта Царевец" ,ул. "Крайбрежна", ул. "Сливница" до кръстовището с ул. "Читалищна"

Промяна на градски автобусни линии:

за номера 20, 40 и 110 крайна и начална спирка в този период става пл. "Цар Асен I;

автобусна линия № 50 се движи по променен маршрут - след спирка пл. Майка България" продължава по ул. "Хр.Ботев",Южен пътен възел, ЖП гара, "Света гора"- пътя около крепостта Царевец", кв. "Асенов", спирка "Мавриков" и обратно;

автобусна линия № 5 след спирка "ул. "Сливница" -обръща на кръстовище  ул. "М. Кефалов" , ул. "Крайбрежна", обходен път Царевец, през кв. "Света гора", ЖП гара, Южен пътен възел, ул. "Христо Ботев" и продължава по обичайният за линията маршрут.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар