Вход | Регистрация

Втори национален фестивал на лимеца

Втори национален фестивал на лимеца
личен архив

Втори национален фестивал на лимеца ще се проведе във Велико Търново на 14 септември (събота). Той ще се състои в ИЗ "Рафаел Михайлов". Организатори са Националния съюз на билкарите и производители и разпространителите на живите храни в България.

На фестивала ще има изложение на храни от лимец и практически знания за приготвяне на здравословни продукти. Известни лекари, учени от БАН, еколози, билкари и изследователи ще коментират физиологичната страна на древната пшеница.

Ето и пълната програма на Национален фестивал на лимеца 2013:

11:00 часа – Откриване: От първия до Втория фестивал на лимеца, за бъдещето на фестивала и неговия международен характер – Емил Елмазов, председател на Съюза на билкарите в България

11.15 часа - Събеседване - "Въпроси и отговори относно промишленото производство на лимеца. Участват водещи производители.

11:45 часа - Емил Елмазов - "Лимецът и неговото медицинско приложение"Ексклузивно представяне на "Възкресението на лимеца" - книга втора от поредицата "Изначалният хляб"

12:30 часа - Веселин Орешков - "Зелена аптека"

13:00 часа - пауза. Ресторант Билкария ще предложи на желаещите евтино, средно и скъпо обедно меню – всички ястия от лимец според вкуса, сърцето и джоба.

14:30 часа - Д-р Таня Грандева - "Лични споделяния за чудодейното общение със зрънцето на живота"

15:00 часа- Калоян Гичев - "Практики на здравословното хранене отвъд избора на храна"

15:30 часа - Иван Андонов - "Неизказаното за лимеца"

16:00 часа - Георги Ганецовски - " Експериментална археология и алтернативен туризъм: демонстрации на култивиране на лимец и производство на хляб чрез технологиите на първите земеделци от VI хил. Пр. Хр."

17:30 часа- Практически занятия от кръжока " Свещарят в мен"

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар