Вход | Регистрация

Георг Спартански с препоръки към почистващите фирми

Нов химикал ще се полага по пътните настилки в началото на снеговалежа

Георг Спартански с препоръки към почистващите фирми
Община Плевен

Среща между представителите на снегопочистващите фирми в Плевен, представители на Кризисния щаб и кмета на града Георг Спартански се проведе днес.

Кметът призова с общи усилия Плевен да не изглежда така, както преди седмица, предвид очакваните обилни снегиовалежи през почивните дни. За несправяне със снежната ситуация тогава трите фирми, почистващи града, бяха санкционирани.

При 3 см снежна покриивка трябва да започне снегопочистването, припомни г-н Спартански условието по договор. Той увери, че ще бъдат правени непрекъснати проверки при снегопочистването, дори и лично от него.

Фирмите следва да направят преглед на специализираната си техника, а утре представители на инвеститорския контрол от Община Плевен ще проверят на място наличността на такава съгласно подписаните договори и готовността й за работа, стана ясно от срещата.

Специални химикали ще бъдат използвани експериментално още в началото на снеговалежа, а в най-натоварените участъци от пешеходните зони ще се използват роторни машини за ръчно почистване.

Всяка от фирмите отговаря за определен район:

"Инжстрой” ЕООД отговаря за зимната поддръжка основно на централната градска част, жк "Сторгозия” и 9-и квартал - общо 62 първостепенни и 168 второстепенни улици в Плевен. "Чистота” ООД почиства жк "Дружба”, 33 спирки на градския транспорт и алеите в гробищния парк "Чаира" и в Горноплевенските гробища.

А.С.А. България почиства Индустриалната зона, 65 спирки на градския транспорт, подстъпите към основните предприятия, бул. "Г. Кочев” и пътя към Гривица.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар