Вход | Регистрация

Градът е готов за снега

От тази нощ започват дежурствата на снегопочистващата фирма "Титан Клинър" в Горна Оряховица. Те ще се извършват по график, предвид синоптичната прогноза за очакван снеговалеж над по-голямата част от страната. 

Фирмата разполага с осем машини. Седем от тях са с гребло и при нужда допълнително може да им се монтира пясъкоразпръсквач. В готовност е и мобилен пясъкоразпръсквач без гребло. Всички машини са преминали технически преглед. Към момента фирмата разполага с 250 т пясък и 400 т сол. Предстои да бъде доставено допълнително количество пясък. 

Улиците в града са категоризирани в три групи, според степента на важност. Приоритетно се почистват главните пътни артерии, улиците, по които се движи градския транспорт, както и автобусните спирки, подходите към детските ясли, детските градини, училищата, МБАЛ "Св. Ив. Рилски”, РС ПБЗН, РУП, гробищния парк и др.

Фирма "БКС-Горна Оряховица” АД ще бъде ангажирана с почистването на четвъртокласната пътна мрежа в общината през зимния сезон. Дружеството ще извършва снегопочистване и в малките населени места като Писарево, Правда, Янтра, Горски горен Тръмбеш, Горски долен Тръмбеш, Паисий и Стрелец. Фирмата е избрана чрез обществена поръчка.

Кметовете на четирите големи кметства в общината-Долна Оряховица, Драганово, Първомайци и Поликраище сключват договори с организации и фирми за наемане на техника за снегопочистване на улиците в населените места.

 

За целия зимен период от 1 ноември 2012 г. до 30 март 2013 г. общинска администрация няма да издава разрешителни за прокопаване на улици и тротоари, освен при аварийни случаи. Служители на Общината ще контролират тротоарите и улиците да са почистени от строителни материали. Постоянна информационна връзка ще има между всички фирми ангажирани със снегопочистването в рамките на Общината.

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: Община Горна Оряховица
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар