Вход | Регистрация

Две комисии проверяват фасадите на стари сгради и летни градини на заведения

Сериозно нарушение има в и около сградата на комплекс "Фейс"

Две комисии проверяват фасадите на стари сгради и летни градини на заведения

До няколко дни ще приключи проверката на състоянието на сградите по пешеходната зона и на летните градини на заведенията в Плевени. Кметът Георг Спартански назначи две комисии за огледите, след като лично обиколи зоната.

Те проверяват също тенти, навеси, рекламни съоръжения, квадратура на летни градини за наличие на разрешителни, спазване на указаната площ, срок на договор, платени такси и т.н.
Собствениците на къщи по старата главна улица, които трябва да извършат необходимите ремонти за обезопасяване и привеждане на фасадите в добър вид, ще получат официални писма със срокове. В случай че не се спазят предписанията, ще последват административни мерки и санкции.
Най-сериозното нарушение, което е установено, е вътрешното преустройство и около сградата на комплекс "Фейс”, която е паметник на културата. Изградена е лятна градина върху публична общинска собственост, което по думите на кмета е абсолютна наглост, тъй като няма издадено разрешение от страна на Община Плевен, нито от Националния институт за недвижимо културно наследство.
Освен това строителната фирма няма необходимия за извършване на дейностите лиценз. По този случай г-н Спартански обяви пред медии, че няма да позволи да му бъде "оказван натиск с цитиране на имена на министри или депутати" и добави категорично, че "Всички трябва да са равни пред реда и закона".


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар