Вход | Регистрация

Делегация от Германия дари китари и бяла техника в Ловеч

Възпитаниците на местната музикална школа се сдобиха с 8 акустични китари

Делегация от Германия дари китари и бяла техника в Ловеч
Община Ловеч

8 акустични китари подари градската управа на община Ерфурт, Германия, на Музикалната школа към Ловчанското читалище. Те бяха предоставени днес лично от представителя на немската община Норберт Буссе.

Инструментите са за двата класа по китара, в които се обучават 28 ученици от 7- до 16-годишна възраст при преподавателите Стефан Тихов и Жан Йорданов. Възпитаниците посрещнаха гостите от Германия със свои музикални изпълнения.

Силно впечатлен, Норберт Бусе заяви: "Аз идвам от години в Ловеч и знам, че българите са много музикални и талантливи. Не знаех обаче, че тук имате музикална школа. Научавайки това днес, съм още повече щастлив, че колегите от Музикалното училище в Ерфурт решиха да ви подарим китари.” Г-н Бусе се ангажира при следващата си визита в Ловеч да донесе нови изненади на възпитаниците на Музикалната школа към читалището.

Освен китари за музикантите на града гостуващата делегация от Ерфурт дари и бяла техника на социално заведение в общината. Групата, която е на посещение в Ловеч, е към Пожарната служба на Ерфурт, пристигнала по покана на началника на Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението” Владимир Кацарски.

_________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Община Ловеч
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар