Вход | Регистрация

Дискусия за здравословното хранене и спорта

Дискусия за здравословното хранене и спорта

Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите (ВУАРР) в Русе днес бе домакин на среща - дискусия "За младите активно", организирана от СНЦ "Младежки глас" и СК "Триатлон - Дaлян".

Темата на форума, който събра лекари, студенти и представители на държавна и местна власт, бе свързана със здравословното хранене и спорта.

На дискусията присъстваха народните представители Пламен Нунев и Светлана Ангелова, областният управител Стефко Бурджиев и неговите заместници Веско Маринов и Андриан Райков, дългогодишният специалист по спортна медицина д-р Свилен Лазаров, директорът на ОП "Спортни имоти" – Русе Веселин Богданов, директорът на ВУАРР клон Русе Веселин Митев, студенти и преподаватели.

Всички участници във форума се обединиха около идеята, че спортът влияе положително не само на добрата форма и здравето на човек, но допринася и за подобряване на психическото му състояние.

Специалистите посъветваха младите хора да не пренебрегват консултацията с лекар преди да започнат да спортуват или да се подложат на хранителен режим. Представени бяха стряскащи данни за затлъстяването сред младежите и децата в България, както и за тоталната липса на движение.

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар