Вход | Регистрация

Дрогирано "муле" пренася 240 хил. таблетки амфетамин

Задържаното количество наркотик за около 110 000 евро било предвидено за черния пазар извън страната

Дрогирано "муле" пренася 240 хил. таблетки амфетамин
Агенция Митници

Ван "Мерцедес Бенц”, натъпкан с над 240 000 броя таблетки с наркотично вещество, са заловили инспектори от отдел "Митническо разузнаване и разследване” на Митница Русе, съобщиха от ведомството. Общото тегло на хапчетата е 81.700 кг, разпределени в 51 полиетиленови плика.

Превозното средство с чешка регистрация се явило на трасе "изход”на ГКПП-Дунав мост малко след полунощ на 26-и март. Освен 31-годишният български гражданин А.И., който управлявал 8-местния ван, нямало други пътници.

По метода "анализ на риска” митническите инспектори насочили буса за щателна митническа проверка. Първоначално автомобилът преминал през мобилния скенер, на който се видяло, че има несвойствено укрит товар в кухините между страничните вътрешни кори и външните ламарини.

859540

Инспекторите демонтирали корите и в кухините забелязали множество светлозелени полиетиленови торби, пълни с таблетки. При направения полеви тест веществото реагирало на амфетамин. Сформирана е оперативно-следствена група начело с дознател от Митница Русе.

859541

Количеството е трябвало да бъде изтъргувано извън страната на черния пазар за около 110 000 евро.

В портфейла на шофьора, както и във фабрична кухина на таблото на превозното средство са открити още малки количества синтетична дрога на кристали /пико/ "за лична употреба”. Медицинският преглед на водача установил, че той е управлявал автомобила след употреба на наркотик.

859538

Оказало се, че А.И. дори няма шофьорска книжка. Тъй като нямал завършено основно образование, не можел да си извади свидетелство за правоуправление в България. Това обаче не го спряло да управлява автомобили и да поеме дългия курс от България за Чехия в ролята на "муле”.

859539

Случаят е докладван на Окръжна прокуратура-Русе и е образувано наказателно производство за контрабанда на наркотични вещества. Назначени са експертизи, които да установят точния състав на наркотика. Водачът и превозното средство са задържани.


_________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар