Вход | Регистрация

Журналисти в подкрепа на колега

Те изразиха с присъствието подкрепата си за Генка Шикерова от bTV, чийто автомобили бяха опожарени

Журналисти в подкрепа на колега
Снимка: Булфото

Журналисти от всички медии се събраха днес пред МВР в София.

Те изразиха с присъствието подкрепата си за Генка Шикерова от bTV, чийто автомобили бяха опожарени. Журналистите поискаха и резултати от полицията при разследвания на нападения срещу представители на медиите.

Повечето от събралите се протестиращи настояваха и за бързо разследване, както и за повече резултат от работата на вътрешното министерство.

Малко след началото на протеста парламентарният секретар на вътрешния министър Цветлин Йовчев, Тодор Пройчев, покани журналистите на среща в сградата. Присъстващи коментираха обаче, че би било редно министърът на вътрешните работи да излезе при протестиращите. Така до среща между журналистите и ръководството на МВР не се стигна, информира БНР.

Реакцията на вътрешния министър не закъсня, но тя дойде от Парламента.

"Такъв тип престъпления се разкриват изключително трудно в целия свят",  каза Цветлин Йовче и обясни, че са разпитани множество свидетели, търсят се и още такива, които могат да дадат повече информация за извършителя. Предприети са действия за преглед на записите от всички охранителни камери в района с изключение на една, чийто собственици отсъстват, както и на бензиностанциите, от които вероятно е закупена запалителната течност.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар