Вход | Регистрация

За първи път! Колю Фичето фест 2014

Дряново се подготвя за голямата инициатива

За първи път! Колю Фичето фест 2014

За първи път в историята на Дряново ще се проведе фестивал в чест на майстор Колю Фичето. Инициатори на тази проява са "възрожденците" от Сдружение "МОГА – Дряново” и Читалище "Дряновска пробуда”.

Добрите дела, които са свършили до момента младите и активни дряновци, се виждат и оценяват от целия град, затова поредната (този път доста голяма инициатива!) се очаква с голямо вълнение.

"Този фестивал няма да е като другите.", обясняват от сдружението. "Не само, че ще е първият фестивал, правен в чест на големия възрожденски майстор, но и ще бъде по-различен като концепция.

Целта му е да възпита у децата и младите българи основните ценности и стремежи, които Колю Фичето е изповядвал – трудолюбие, стремеж към самоусъвършенстване, честност и най-вече – желание да живеем в по-добра среда."

В този контекст е подготвена и програмата на феста, който ще се проведе на 25-ти, 26-ти и 27-ми юни /сряда, четвъртък и петък/, и ще включва:

Дорисуване на портрета на Колю Фичето на стената до моста, строен от него в гр. Дряново – графити артистите от "140 идеи" ще се завърнат в града, за да довършат това, което започнаха през май месец миналата година.

"Всички жители и гости на града са добре дошли да наблюдават процеса на работа", канят от сърце младите ентусиасти.

1308225

Национален фотоконкурс за непрофесионалисти (правилата за участие може да прочетете тук). Фотографиите ще бъдат изложени по време на фестивала, а първите три от тях ще бъдат наградени.

Сглобяване на 3D пъзели за деца. По време на фестивала, точно до стената, на една прекрасна полянка, ще се проведе ден на малките майстори, които ще трябва да сглобяват 3D пъзели на известни културно-исторически паметници в България.

Рисуване – без него не може! За по-малките деца ще бъдат опънати големи панорамни платна, на които да се изявят като художници. Темата е ясна...

Не може и без малки изненадки за добро настроение и хъс за участие! За да научите обаче какви са те, най-добре ще е да проучите пълната програма на тридневния фест.

<<Sever.bg във Facebook>>





Докладвай за нередност в статията
Добави коментар