Вход | Регистрация

Задържаха 21-годишен за изнудване

Задържаха 21-годишен за изнудване
Снимка: sxc.hu

21-годишен великотърновец е задържан за изнувадне от полицейски служители. В началото на февруари тази година младежът с инициали Г. Д. е подал сигнал в полицейското управление в града, че в късните часове на 28 януари, двама непознати отишли в дома му, извели го със заплахи и удари, качили го в лек автомобил и го откарали в местността Сини вир, край В. Търново. Там го пребили и го заплашили с убийство, ако не им даде 500 лв., които негов приятел им дължал.

В хода на специализирана полицейска операция, проведена под наблюдението на Районна прокуратура – В. Търново, на 7 февруари, в момент на получаване на част от исканата сума са задържани 21-годишният А. А. и 24-годишният И. И. от В. Търново, неизвестни на полицията.

При извършен обиск в А. А. са намерени 100 лв, предадена му от потърпевшия. Извършени са претърсвания в домовете и на двамата и в автомобила на И. И., иззети са компютърна конфигурация, метален бокс, нож и газов пистолет. И. И. е разпитан в качеството на свидетел по образуваното досъдебно производство, а А. А. е привлечен в качеството на обвиняем за извършеното изнудване, наложена му е марка за неотклонение "подписка”.

 

 

 

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар