Вход | Регистрация

Задържаха младежи за притежаване на наркотици

Служители на полицейските управления във В. Търново и Свищов откриха и иззеха канабис и хероин

Задържаха младежи за притежаване на наркотици
Снимка: Fitwell.bg

Снощи, около 22:30 часа на ул."Ив. Хаджидимитров" във Велико Търново е извършена полицейска проверка на лек автомобил и намиращите се в него – 21-годишният Г. И. и 20-годишният Д. С. И двамата са от старата столица. Младежите са неизвестни на полицията.

При извършената проверка е установено, че двете лица държат в себе си цигара и полиетиленови пликчета, съдържащи суха зелена листна маса, с общо тегло 3 грама. Намерено е и пликче с бяло прахообразно вещество с тегло 1 грам. При тестване с полеви наркотест веществата реагират на канабис и хероин. Наркотиците са иззети, а двамата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР.

Започнато е досъдебно производство по случая.

При извършена полицейска проверка пък в ученическо общежитие вчера в Свищов, в една от стаите е установена и иззета суха зелена тревиста маса, с общо тегло около 10 грама. Обитател на стаята е 17-годишно момче от русенското село Пиперково. При тестване с полеви наркотест веществото дава отчетлива реакция на марихуана. Младежът е задържан с полицейска мярка за 24 часа по ЗМВР.

По случая в полицейското управление е започнато бързо производство.

<< Sever.bg във Facebook >>





Докладвай за нередност в статията
Добави коментар