Вход | Регистрация

Задържаха петима при сделка с наркотици

Задържаха петима при сделка с наркотици
Снимка: sxc.hu

Четирима мъже и жена задържаха служители на РУП – Горна Оряховица след сделка с наркотици. Петимата са задържани в хода на провеждаща се специализирана полицейска операция по линия "наркотични вещества" на територията на полицейското управление в железничарския град. Иззети са над 20 гр. канабис и около 12 гр. амфетамин.

Във вторник, около 19:30 ч. на ул. "Любен Каравелов" в Горна Оряховица непосредствено след извършването на сделката с наркотични вещества са задържани 31-годишният К. Л. от Стрелец, криминално проявен и осъждан за кражби, грабежи, хулиганство и обсебване; 30-годишният В. С. от Горна Оряховица, криминално проявен и осъждан за кражби, грабеж, причиняване на средна телесна повреда, обсебване и държане на наркотични вещества и 20-годишната Н. Б. от Горна Оряховица, известна на полицията, по линия наркотици. При претърсването е установено топче станиол, в което била увита зелена тревиста листна маса, с тегло около 1грам, която при извършения полеви наркотест реагирала на канабис.

По същото време в частен имот, на същата улица е задържан и 26-годишният М. Г., криминално проявен и осъждан  за кражба и грабеж, който е снабдил горепосочените продал с наркотичното вещество. При извършено претърсване и изземване в дома му са установени и иззети 10 мобилни телефони, 3 800лв., електронна везна, метална кутия, съдържаща 2 пакетчета зелена листна маса, реагираща при тестване с полеви наркотест на канабис /марихуана/, с общо тегло 18 грама и 13 пакетчета, съдържащи прахообразно вещество, реагиращо при тестване с полеви наркотест на амфетамин, с общо тегло 12 грама.

В последствие на ул. "Балатон" в града е задържан 22-годишният В. И., криминално проявен и осъждан за грабеж и държане на наркотични вещества. При извършено претърсване в дома му са установени и иззети 6 станиолени топчета съдържащи зелена тревиста листна маса, която при направеният полеви наркотест реагира на канабис, с общо тегло над  2 грама. По случая в РУП – Горна Оряховица е образувано досъдебно производство. К. Л., В. С. и Н. Б. са разпитани в качеството на свидетели. В. И. и М. Г. са привлечени в качеството на обвиняеми за държане с цел разпространение и разпространение на високорискови наркотични вещества.

Наркоразпространението е извършвано на територията на Горна Оряховица. На В. И. е взета мярка за неотклонение "подписка", а на М. Г. е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 2500 лева. Работата по документирането на цялата престъпна дейност на задържаните продължава.


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар