Вход | Регистрация

Започна премахването на 24 изоставени автомобила в общината

Продължава проверка за установяване на неизползвани МПС-та, разположени върху общински площи

Започна премахването на 24 изоставени автомобила в общината

24 автомобила, извадени от употреба, ще бъдат принудително премахнати от общински площи. Заповеди за това издаде кметът на Велико Търново Даниел Панов.

Установяването на изоставените автомобили на територията на община В.Търново е резултат от обстойна проверка, започнала още през месец август миналата година и която все още продължава.

Комисията, извършваща проверката, е установила общо 84 автомобила, чиито собственици са уведомени да премахнат доброволно неизползваните МПС-та. 60 собственици са направили това, а автомобилите на останалите ще бъдат репатрирани от оторизирана фирма партньор на Община Велико Търново, с която има сключен договор.

4 автомобила вече са преместени на общинската площадка за временно съхранение и разкомплектоване, два от тях са разглобени.

Според Наредбата за излезлите от употреба моторни превозни средства този тип автомобили представляват отпадък по смисъла на §1, т.17 от Закона за управление на отпадъците при наличието на едно или повече от четири изброени условия.

Първата хипотеза е автомобилът да е с прекратена регистрация, за което има уведомление от лицензиран застраховател. Второто условие е превозното средство да няма заверен знак за технически преглед, съгласно чл.32 от Наредба И-45 или съгласно чл.38 от Наредба Н-32 от 2011 г. Необходимо е да са минали повече от две години от определената му дата за следващ преглед за техническа изправност и то да се намира върху общинска или държавна площ. Третата хипотеза касае наличието на изоставено МПС без регистрационни табели. Последното условие е автомобилът да е изоставен, макар и регистриран и да се намира върху имот държавна или общинска площ, уточняват от Общината.

<< Sever.bg във Facebook >>





Докладвай за нередност в статията
Добави коментар