Вход | Регистрация

Зачестиха кражбите на дърва

Зачестиха кражбите на дърва

С наближаването на отоплителния есенно-зимен сезон, случаите на кражба на дървесина зачестяват. За три регистрирани случая през денонощието съобщават от ОДМВР-Велико Търново.

Служители на РУП – Елена са задържали двама мъже от с. Констатин в момент на кражба на дървесина. Снощи, около 20:30 ч, на черен път между селата Константин и Майско, полицейски автопатрул е установил 29-годишният М. С., известен на полицията и 22-годишният Р. Р., неизвестен на полицията в момент на извършване на кражба на 7 куб. м. дърва за огрев, от временен склад в землището на с. Крумчевци, частна собственост. Двамата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. В РУП – Елена е започнато бързо производство за кражба.

Служители на РУП – Елена са установили незаконно добита дървесина и в имот в с. Майско. Вчера при извършена полицейска проверка в дома на 69-годишната Я. Х. са установени 6.5 куб. метра дърва за огрев, без контролна горска марка. На възрастната жена е съставен акт по Закона за горите.

31-годишният А. М. от с. Стамболово пък бил задържан за проверка от служители на РУП – Павликени, докато превозвал 1 куб. м. крадени дърва за огрев с конска каруца. Дървата са иззети. Материалите по случая са докладвани на прокуратурата.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар