Вход | Регистрация

Зимната обстановка в общината е овладяна

Включени са още 6 машини в почистването, а утре ще бъде неучебен ден, реши Кризисният щаб

Зимната обстановка в общината е овладяна

Кметът на община Велико Търново откри заседанието на Кризисния щаб, в което участваха представители на полиция, пожарна, Гражданска защита, както и есксплоатационните дружества.

Г-н Панов сподели, че навсякъде на територията на града се чисти, но снеговалежът е много обилен и натрупва бързо. Хората и техниката работят при пределна мобилизация и са привлечени 6 допълнителни почистващи машини, с които стават общо 22.

Беше констатирано, че от дирекция "Образование” са предприети спешни и ефективни мерки и децата от средищните училища, които ползват училищни автобуси, са се прибрали успешно в къщи.

Газопреносната система в града работи нормално. Проблем може да възникне с клетките на мобилните оператори, ако агрегатите им не са в състояние да подават захранване на съоръженията. Няма аварии по ВиК мрежата, нито населени места в общината, които да са без вода.

Даниел Панов подписа заповед, съгласувана с Регионалния инспекторат по образование, с която 27 януари /петък/ е обявен за неучебен ден за училищата на територията на общината.

Заседаващите в Кризисния щаб констатираха, че пътната обстановка е овладяна, като на територията на общината няма непроходими участъци и бедстващи хора. На разположение са и два допълнителни екипа на Пътна полиция”, а в снегопочистването ще се включи с техника и НВУ "Васил Левски”.

Приоритетно ще се почистват подстъпите към детски, учебни, болнични и социални заведения.



Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Източник: Община Велико Търново
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар