Вход | Регистрация

Какво е Търновско след пороя?

Комисия следи за всички потенциално рискови места

Какво е Търновско след пороя?
Снимка: Север.бг

Няма прелели реки след обилните дъждове в община Велико Търново, информират от местната администрация. Запазва се денонощното наблюдение и дежурство.

Със заповед на кмета Даниел Панов комисия е направила обход и оглед на всички потенциално рискови места във връзка с обилните валежи от дъжд през последното денонощие.

Експертите са констатирали, че няма опасни за преливане места по поречията на реките на територията на общината. Продължават обходите и огледите и се запазва възможността веднага да се реагира при необходимост по сигнали, подадени от граждани.

В следствие на обилните дъждове в неделя, 4 май, във Велико Търново на няколко места са се образували натрупвания на наноси. Своевременно е организирано им в районите на: ул. "Никола Габровски" -под Централен пазар, ул. "Ниш"- пресечката с ул. "Никола Габровски", кръговото движение на Качица до "Била" и под дъговият мост на река Янтра- Южен пътен възел.

Контролирано се източват количества от водният обем на яз. "Беляковец" – собственост на Министерство на отбраната, като е осигурено денонощно наблюдаване на нивото му.

Временно са наводнени от поройният дъжд няколко двора и къщи в село Леденик. Със съдействието на противопожарната служба те са отводнени своевременно.

В Община Велико Търново е установено денонощно дежурство, наблюдение и се следят възможните  проблемни участъци от реките. 

Едно от пострадалите села в региона е полскотръмбешкото село Раданово, където са наводнени къщи и селскостопански постройки. Хората споделят, че имат пострадали животни. 

През цялата нощ хората са отводнявали. 

Аварийни екипи са оказали помощ при отводняването на две къщи в Горна Оряховица и великотърновското село Леденик

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар