Вход | Регистрация

Кметът е доволен от Присово

Кметът е доволен от Присово
Снимка: Север.бг

Кметицата на Присово Малина Попова направи отчет на изпълнение на бюджета от 54 306 лв. Тя отбеляза, че 13 000 лв. са отделени за осветление, 9 000 лв. за чистота, 11 000 лв. за ремонт на пътища; запълнени са дупките на най-невралгичните места. След пожар в кметството е направен спешен ремонт.

С 6 000 лв по "Местни инициативи”  са ремонтирани тротоарните пространства, подменена е изцяло пътеката към пенсионерския клуб.

След 8 годишна одисея с финансиране от фонд "Бедствия и аварии” напълно е решен проблемът с почистването на дерето – 470 000 лв.

Направена е нова автобусна спирка, ремонтирана е детската площадка, довършен е ремонтът на Младежкия клуб.

Предстоящи приоритети за 2013 г. - ремонт на пътища , които ще бъдат извършвани стъпка по стъпка. Беше направена констатация, че пътищата са поразени от тежките камиони, строителство и дърводобив.

Кметът Даниел Панов заяви, че е удовлетворен от отчета, цялостната практика и визия на Присово. Той каза, че е запознат с проблема, който предизвиква преминаването на тежките товарни камиони. Има съвместна акция, по която в момента се работи.

Пред кмета бяха поставени въпросите относно сградата на детската градина и тази на училището. В момента се работи по проект, чрез който училището ще се превърне в депо за произведения на изкуството.

За средства по църковния ремонт може да се кандидатства пред дирекция по вероизповеданията.

Относто снегопочистването Даниел Панов заяви, че има изготвен график и организация и няма да има проблеми.

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар