Вход | Регистрация

Коледен благотворителен базар готвят младежи в Г. Оряховица

Инициатори са активистите от сдружение „С вяра в доброто“

Коледен благотворителен базар готвят младежи в Г. Оряховица

Благотворителен коледен базар възнамеряват да реализират инициативните младежи от сдружение "С вяра в доброто" в Горна Оряховица. Те работят активно по реализиране на идеята. Вече са се срещнали с възрастните хора от пенсионерския клуб в града, които са приели с отворени сърца инициативата и са обещали да помогнат с каквото могат, информира за Север.бг Лъчезар Любенов, председател на сдружението.

"Трябва да идем да им покажем какво да правят, за да помогнат. Обещаха да помислят и да предложат и те идеи.", разказва Лъчо. Той е запознал с намерението на младежите и Николай Дремов, преподавател по пеене в Общинския детски комплекс, който от своя страна е получил "зелена светлина" за съдействие на благотворителния план и от директора на Комплекса Михнев.

Своя принос за каузата е дал и отец Зоран Мамучевски, който е ангажирал с участие и студентите по богословие във ВТУ да помогнат с изработени от тях неща.

"Изработените неща ще бъдат изложени за продажба в комплекс "Амбарица", кафе "Тиролия", магазин "Дака", кафе "Галерия" и спортни магазини "АРР". Може би ще се наложи да посъберем още някой лев за материали. Свързах се и с феновете на "Локомотив" – Горна Оряховица" и те ще обсъдят помежду си как и с какво могат да ни помогнат. Минах и през отдел закрила на детето в социални грижи и тях запознах с намеренията ни. Уведомиха ме за две деца от с.Драганово, които живеят с баба си изключително оскъдно и трудно свързват двата края. Надявам се всички заедно да пожънем успехи. Йорданка Танева е жена инвалид,която е силно вярващ човек и е член на църковното настоятелство на храма "Св.Никола". Има много сръчни ръце и прави невероятни работи. В акцията предложи да се включи и една майка, която плете на една кука коледни звездички. Тя ще ангажира възпитателката на група "Мечо Пух" от детската градина заедно с малчуганите отново да ни подкрепят.", изрази надежда за успешна кауза младият мъж.

Българка, работеща в Гърция, вече е заявила, че ще преведе по сметката на сдружението първите средства за дечицата в затруднено положение. От своя страна млоадежите от сдружението ще набавят от приятели и последователи обувки за децата от Дома във Велико Търново.

"Има нужда от обувки с номера от 33 до 43. До Никулден те ще се събират и складират в църквата Св. Никола от презвитиера Дияна Янакиева", допълни още Лъчезар Любенов.

Желаещите да се включат в благотворителната инициатива в полза на деца и възрастни в неравностойно положение, могат да получат повече информация на e-mail: [email protected] или на тел.: 0877276336, както и да научат сметката, по която да внесат (според възможностите и желанието си) сума в помощ на нуждаещите се в железничарския град.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар