Вход | Регистрация

Коледно и Новогодишно приветствие на Горнооряховския кмет

Кметът на Горна Оряховица инж. Добровмир Добрев се обърна с приветствие към съгражданите си по повод празниците:

"Уважаеми съграждани и жители на Община Горна Оряховица,

Дванадесетте месеца на 2013 година изтичат – сложни, противоречиви, наситени със събития и съдбовни обществени процеси. Всеки от нас имаше своите победи и загуби като мозайка на картината Живот.

Обръщам се към Вас в навечерието на Рождество Христово с пожеланието за нещо ново и светло, което да се случи във Вашите семейства. Неизменна е мисълта за случилото се през годината, тъй като светлината на големия християнски празник е своеобразен преход между това, което е вече в историята и онова, което предстои.

Екипната работа в Община Горна Оряховица даде своите плодове през 2013 година. Споделям ги с Вас, защото те са израз на обединени усилия за едно по-добро "утре” на нашите деца, на хората с увреждания, на желаещите да спортуват и да се усъвършенстват.

Със собствени финансови средства осъществихме ремонт на спортна зала "Никола Петров”, за да посрещнем достойно 40 години от нейното създаване и 140 години от рождението на легендарния българин в края на месец декември. Със средства от европейските фондове построихме първата сграда с обществено предназначение в Община Горна Оряховица след 1989 година. Центърът за настаняване от семеен тип обединява труда по два проекта – инфраструктурен и социален. Чрез тях деца и младежи в неравностойно положение ще имат възможност за социално включване в среда, близка до семейната и в унисон с процеса на деинституционализация в Република България.

С финансиране по Международен фонд "Козлодуй” реализирахме енергийна ефективност и саниране на ЦДГ "Ален мак” и СОУ "Вичо Грънчаров”. В довършителните дейности на детската градина вложихме и общинско финансиране.

Не на последно място по значение – възродихме достолепието на църквата "Света Троица” в центъра на нашия град, а към настоящия момент усилията са насочени към довършителни дейности и оборудване на храм "Свети Трисветители” в квартал "Пролет”.

В самото начало на изтичащата година се сблъскахме с трудности – обективни обстоятелства, които разбъркаха пъзела на нашите приоритети. Но отново с общи усилия продължихме наред. Всичко направено си заслужава, защото то е в полза на гражданите.

Екипно продължихме реализацията на няколко образователни, културни и социални проекти, насочени към различни целеви групи, но обединяващи жителите на общината според принципите на толерантността и равнопоставеността.

На прага на 2014 година сме изпълнени с надежда и очакване за сбъдване на плановете, за съпричастност, за разбиране и взаимодействие между всички нас. И както се роди Божият син, за да дарява любов, така да се възродят душите ни за човешка топлина, отзивчивост и добрина. Желая здраве, щастие и благодат на Вас и семействата Ви! Нека Коледа да донесе разбирателство и мир помежду ни! Да бъдем благодарни на всичко, което имаме и с добра мисъл, с надежда и вяра в позитивното начало да посрещнем 2014 година!

Честити и щастливи Коледни и Новогодишни празници!"

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: Община Горна Оряховица
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар