Вход | Регистрация

Край Павликени изграждат претоварна площадка за отпадъци

Тя е част от проект за депо за твърди битови отпадъци за пет общини – Свищов, Белене, Никопол, Левски и Павликени

Край Павликени изграждат претоварна площадка за отпадъци

Кметовете на общините Павликени и Никопол – инж.Емануил Манолов и Емил Бебенов, направиха днес символична първа копка на предварителна станция обработка на отпадъци.

Площадката, която ще бъде изградена върху 10 дка, е част от голям проект за изграждане на регионално депо за твърди битови отпадъци за пет общини – Свищов, Белене, Никопол, Левски и Павликени.

Тъй като депото ще бъде построено край село Санадиново, на 60 км от Павликени, се налага изграждане на такава претоварна станция и допълнително транспортно средство с повишен капацитет за дълги разстояния, обясни кметът инж. Емануил Манолов.

Капацитетът на площадката е съобразен да покрива средногодишния обем отпадъци на населените места в общината, които възлизат на около 6800 тона.

Депото в Сандрово ще бъде изградено с близо 43 200 000 лева, a неговата основната цел e изграждането на необходимата инфраструктура за екологосъобразното обезвреждане на цялото количество битови отпадъци, генерирани на територията на регион Левски (Никопол), отговаряща на националните и европейски изисквания.

Претоварната площадка край Павликени ще струва около 620 000 лв. Очаква се депото за отпадъци да заработи от следващото лято на 2015 година.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар