Вход | Регистрация

Край на таксата "тръби"

Край на таксата "тръби"
thinkstockphotos.com

Европейска директива слага край на задължителната такса "тръби", която се плаща дори и от домакинствата, отказали се от парното.

Съгласно новото изискване, което предстои да се превърне в част от българското законодателство, вече никой не може да задължи гражданите да плащат, ако не ползват услугите на Топлофикация.

Топлофикациите в страната пък се изправят пред най-голямото предизвикателство през последните 20 години - те вече намат право да принуждават клиентите си да плащат такса "тръби” дори, когато не използват парно, информира bTV.

Основните акценти в новото законодателство са три. На първо място топлофиакциите нямат право да искат каквито и да било такси за непоискани услуги.

Второто нововъведение е, че дори хората, които ползват парно, ще трябва да подпишат нови договори с Топлофикация, защото друга точка от новата директива забранява на монополиста да предлага услуга, която не е ясно предварително колко струв ретият акцент в директивата отговаря категорично на опитите на дъражавата, и най-вече на Топлофикациите, да отлагат прилагането на новото законодатеслство. Те изтъкват причина, че законодателството противоречи на Закона за енергетиката.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар