Вход | Регистрация

Ловчалийчета влязоха в храма с песен

Вчера деца от детските градини и училщата изнесоха концерт по повод Въведение Богородично

Ловчалийчета влязоха в храма с песен
Община Ловеч

Концерт по повод днешния ден на Въведение Богородично и на християнското семейство изнесоха деца от Ловеч снощи. Стотици граждани на града на люляците посетиха новоосветения параклис "Въведение Богородично" към катедралния храм "Св. св. Кирил и Методий".

Лично Ловчанският митрополит Гавриил поздрави присъстващите, след като отслужи вечерня за празника Въведение Богородично, който се отбелязва също днес. Той заяви, че след като хората имат нужда от църква, значи имат достойнство и Ловеч ще го има.

1439169

На импровизираната сцена в параклиса свои изпълнения представиха възпитаници на седем детски градини, ученици от ОУ "Васил Левски”, изучаващи СИП "Религия" под ръководството на отец Любомир Казашки, Детско-юношеският църковен хор "Архангелский глас” с ръководител Милена Дафинина, Православният театър към ОДК с ръководител Наталия Хумбаджиева, Неделното училище при Ловчанската митрополия.

Тържеството за 21 ноември – Въведение Богородично, се организира от Ловчанската митрополия и Община Ловеч. То ще стане традиция в едноименния параклис с идеята деца и родители да влязат в храма като символ на "Въведението” на всички деца.

Празникът Въведение Богородично в България се чества и като Ден на християнското семейство и на православната християнска учаща се младеж с решение на Светия синод на Българската православна църква от 1929 г.

1439170

1439172

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар