Вход | Регистрация

Луковит започна ВиК проект за 34 млн. лв

Луковит започна ВиК проект за 34 млн. лв
Община Луковит

Стартира проектът за подобряване на водния сектор на град Луковит. На специална прескоференция ръководителят на проекта, инж. Даниела Тодорова, очерта основните цели на проекта, с чието изпълнение ще се подобри, запази и възстанови естествената околна среда. Очаква се да се развие екологичната инфраструктура в гр. Луковит, посредством повишаване на качеството на услугите за питейно - битово водоснабдяване, улавяне и третиране на отпадъчните води. Ще бъде изградена градска пречиствателна станция за отпадни води и 18,827 км изцяло нова канализационна мрежа. Също така, 11,455 км  от съществуващата водопроводна мрежа ще бъде рехабилитирана и подменена.

Кметът на общината Иван Грънчаров подчерта, че през следващия програмен период общинската администрация ще кандидатства отново и изрази убеждение, че тогава Луковит ще може да се похвали и с цялостно изградена канализационна мрежа и напълно реконструирана водопроводна система.

"Интегриран проект за подобряване на водния сектор в град Луковит", ДБФП  DIR-51011116-C047 се финансира по Оперативна програма "Околна среда 2007 – 2013 г.", съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд и държавния бюджет на Република България. Общата стойност на проекта е 34 036 505,68 лв.

Асоцииран партньор на Община Луковит е "ВиК" АД – гр. Ловеч. Прокетът стартира през септември 2012 г. и е с продължителност 3 години.

В пресконференцията взеха участие още инж. Стефан Стефанов, представител на асоциирания партньор "ВиК" АД – гр. Ловеч, инж. Красимир Петков, управител на "Екопро Консулт" ЕООД, извършващи техническа помощ и Росица Тричкова, управител на фирмата одитор - "Одит Корект" ООД.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар