Вход | Регистрация

Лясковчани обменяха опит в Австрия

Екип от образователни специалисти на Сдружение "Граждани за обществени инициативи Св. св. Петър и Павел” от Лясковец участва в среща за обмяна на опит с екипа на Клуб "Учене през целия живот” от Инсбрук, Австрия. Двете организации са партньори по проект "Дейности, основани на учене и забавление: предизвикателствата пред ученето през целия живот в дигиталната ера”, финансиран по секторна програма "Леонардо да Винчи” на Програма "Учене през целия живот”.

Срещата между двете сродни организации в Австрия имаше за цел да бъдат споделени знания и добри практики в областта на най-модерните и ефективни начини на преподаване, а именно - учене с използването на иновативни информационни и мултимедийни технологии.

Лясковското сдружение има интерес от въвеждането на практически системи, насочени към младите хора с увреждания, които са запознати с информационните технологии, но нямат познания за това как да ги използват за обучение и професионално развитие.

Международният консултант Томас Вондрак от Клуб "Учене през целия живот” сподели по време на срещата, че ползите от проведената работна среща са многостранни, касаещи както развитие на самото партньорство, така и по отношение на развитието и адаптирането на най-новите дигитални технологии за хората в неравностойно положение. Това е още един шанс за социално включване, чрез използването на австрийския опит в прилагането на нови технологии в подкрепа на кариерното ориентиране и надграждащо образование.

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар