Вход | Регистрация

Масови кражби в служебни помещения

Масови кражби в служебни помещения
Снимка: Булфото

Кражба от склад разследва Второ РУП – Русе. Според събраните от полицията данни, за периода от 17:00 часа на 16.11.2012 г. до 10:00 ч. на 19.11.2012 година, е било проникнато в складово помещение на фирма, което се намира на ул. "ТЕЦ – Изток" в Русе. При огледа се установило, че е счупен метален катинар на масивна метална врата.

Потърпевшият собственик е заявил, че липсват акумулаторна батерия, самоделно ел. пусково устройство, вакуум помпа, оборудвано електрическо табло. Нанесени са щети на стойност около 5500 лв. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група.

Второ РУП разследва още една кражба от помещение на фирма в Русе. Според сигнала, подеден в МВР вчера, за периода от 16:30 ч. на 18.11.2012 г. до 09:00 ч. на 19.11.2012 г. е проникнато в района на фирма, намираща се на ул. "Потсдам".

На местопрестъплението е извършен оглед, при който служителите на реда и собственикът са констатирали кражба на 400 броя крепежни елементи, рамо за автоподемник, ръчна бормашина, удължители от 10 и 25 м, неустановено количество арматурно желязо и 30 тонен хидравличен крик.

В района на въпросната фирма, друга фирма наемател на помещения е заявила, че й липсват също 2 броя акумулаторни батерии, кабели от ел.захранването и управлението на два промишлени робота, ел. инсталация за товарен автомобил, зарядно за акумулатор, инструменти тип "Гедоре". Нанесените щети са документирани на стойност около 1500 лв.

По случаите е заведено досъдебно производство.

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



ОДМВР-Русе
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар