Вход | Регистрация

Младите проявяват голям интерес към работата в плевенската администрация

80 висшисти, които все още не са работили по специалността си, са кандидатсвали по програма "Старт в кариерата"

Младите проявяват голям интерес към работата в плевенската администрация
Снимка: Булфото

Над 80 са кандидатите до момента за включване в програмата "Старт на кариерата" в област Плевен, чийто срок е удължен до 29 юли. Директорът на плевенското Бюро по труда Недко Лачев заяви, че интересът към инициативата е много голям и очаква подалите заявления да се увеличат значително за последните няколко дни до крайния срок.

1 303 са обявените за цялата страна работни места по програмата, която дава шанс на млади кадри с висше образование да натрупат трудов стаж по своята специалност, без да имат досегашен практически опит. Работните места са в централните ведомства, областните и общинските администрации.

Програмата осигурява на репициентите възнаграждение в размер на 400 лева в продължение на 9 месеца и изплащане на социални и здравни осигуровки за сметка на работодателите, допълнителни възнаграждения според Кодекса на труда, годишен платен отпуск и болнични.

Програмата е предназначена само за младежи до 29-годишна възраст, които са регистрирани в Бюрото по труда и не са работили по придобитата от висшето си образование специалност.

Всеки кандидат може да подаде документите си за три работни места, но в различни административни структури. За област Плевен са отпуснати 16 места, които дават възможност за старт на кариерата в общинската администрация, областната управа, НАП, НОИ, Инспекция по труда, РИО, Басейнова дирекция и Агенция "Социално подпомагане".

В плевенското бюро по труда желаещите могат да подават документи за кандидатстване по програма "Старт в кариерата" и за различните министерства в столицата.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар