Вход | Регистрация

Над 60 хил.лв. спестени от подадени по електронен път подоходни декларации

Висок ръст на хората, подаващи подоходни декларации електронно с ПИК и електронен подпис в НАП-В. Търново

Над 60 хил.лв. спестени от подадени по електронен път подоходни декларации
Снимка: Север.бг

60796 лв. данък върху доходите спестиха 1956 клиенти на НАП - В.Търново, съобщават от Приходната агенция. Те са подали до 31 март подоходните си декларации по електронен път.

681 декларации са поплънени с Персонален идентификационен код /ПИК/, а с електронен подпис са подадени - 623. С 5% отстъпка ще се ползват тези граждани , заради подадените си до 31 март декларации и ако нямат други задължения. Също така трябва да внесат данъка си до края на м.април. 

Многократно е нараснал броят на подадените о електронен път декларации за облагане на доходите към 31 март 2015 г. Тази година те са 1956 бр. или 31% от всички 6300 декларации, докато броят им миналата година е бил 653. Ръстът се дължи на възможността тази година декларациите да се подават с ПИК, както и за 5 % отстъпка, отчитат от НАП.

Срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица изтича на 30 април, като дотогава трябва да се плати и дължимият данък. От НАП напомнят на своите клиенти, че най-лесно гражданите могат да подадат декларации с персонален идентификационен код. ПИК се издава в офиса по постоянен адрес на физическите лица безплатно и безсрочно. От началото на годината досега са издадени 2320 персонални кода на физически лица.

Подробна информация за декларирането и плащането на данъци и осигуровки можете да получите от сайта на НАП www.nap.bg

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар