Вход | Регистрация

Надзирателите от Ловешкия затвор излязоха на протест

Надзирателите от Ловешкия затвор излязоха на протест
Thinkstock / Guliver

Служителите на затвора в Ловеч се включиха в обявения национале символичен безсрочен протест, който започва днес.

Недоволството им бе изразено с поставянето на трикольорни ленти на униформите и реверите.

Атанас Трифонов, председател на Синдикат на служителите при затворите за гр. Ловеч, коментира, че към момента няма никаква реакция от страна на ръководството на затвора. Все още своето недоволство не са показали 100% от служителите, тъй като една част от тях са наряд, но председателят е категоричен, че ще има 100% участие на всеки един от тях.

Исканията, във връзка с които е протеста, са за преразглеждане на заповедта на правосъдното министерство, с която от месец юни беше прекратена възможността служителите да работят при т.нар. смесен сменен режим, който е включвал 24 часови смени, а сега те могат да полагат единствено 8 и 12 часови дежурства.

По думите на Атанас Трифонов това няма да повиши сигурността на затворите по този начин, тъй като работното време на служителите се разкъсва, нарядът е много по-натоварващ.

Сред исканията на служителите се нареждат още изравняване на плащанията с МВР и цялостно дофинансиране на системата. Атанас Трифонов посочи, че към момента е направено още едно заявление за средства на стойност 8 млн. лв., но все още не е ясно дали те ще бъдат отпуснати. Той увери, че надзирателите, помощният персонал и ръководството ще се включат и в националния протест, който е насрочен за 1-ви септември тази година.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.



Източник: радио "Фокус"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар