Вход | Регистрация

Ново напрежение в затворите

Служителите се чувстват излъгани, тече протестна подписка

Ново напрежение в затворите
Снимка: sxc.hu

Протестна подписка срещу заповед на Министерството на правосъдието, с която е променено работното време на надзорно - охранителния състав в затворите тече от няколко дни в Плевенския затвор.

Недоволството на надзирателите е породено от новите 12-часови нощни смени, за сметка на досегашните 24-часови дежурства.

Поредното напрежение сред служителите в затвора се случва няколко месеца, след като те приеха предложеното 5%-но увеличение на заплатите, при условие, че работят на 24-часова смяна.

"За пореден път се чувстваме излъгани и сме готови да отстояваме с нова сила правата си", цитира служителите пресцентърът на ССЗБ.

Друг мотив за негодувание сред охранителите е неизплатеният извънреден труд по съдебни дела, които са спечелили, високата натовареност и изоставането в плащанията спрямо тези в останалите ведомства в сектор сигурност.

Инициатор на подписката е Синдикатът на служителите в затворите и към момента тя е подкрепена от болшинството надзиратели.

Надзирателите са в протестна готовност от 22 май и са готови и на по-крайни действия. Утре, 31 май, подписката ще бъде внесена официално в Министерството на правосъдието. Подобни подписки текат в момента във всички затвори и повечето арести на територията на страната.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар