Вход | Регистрация

Областният иска да има осветление в Кайлъка

Илиян Йочев го е приел като негова лична кауза

Областният иска да има осветление в Кайлъка
Парк "Кайлъка"

Областният управител на Област Плевен Илиян Йончев сподели, че иска да бъде поставено парково осветление поне в началната алея на парк Кайлъка. Той каза, че е приел тази задача за негова лична кауза. Областният вече е водил разговори с различни неправителствени организации, които биха могли да съдействат за осъществяването на инициативата.

Според получената информация от ЧЕЗ също са обещали да помогнат.

Йончев припомни, че паркът е създаден с усилията и труда на цялото гражданство на Плевен. Така той прикани гражданите да бъдат по-дейни по отношение на опазването му.

Областният управител коментира и новият ландшафноустройствен план за парк Кайлъка. Той бе изготвен с финансиране по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния- България 2007-2013 година. За да се осъществи проекта са необходими- 1 мнл. 100 хил. лв. Средствата евентуално могат да бъдат отпуснати по оперативни програми през новия програмен период 2014 – 2020 година.

Йончев категорично заяви, че забраната за влизане на автомобили в парка няма да бъде вдигната. А за почистването и поддържането на парка от управата ще разчитат на наети по програма за временна заетост.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: инфоплевен.ком
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар