Вход | Регистрация

Община Ловеч търси пари по програма "Помощ в дома"

Община Ловеч търси пари по програма "Помощ в дома"
Община Ловеч

Община Ловеч ще кандидатства с проектно предложение по схемата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Помощ в дома”, която се реализира по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси”.

В рамките на схемата ще се даде възможност домашният социален патронаж да разшири дейността си, като се създаде звено за услуги в домашна среда.

Безработни лица ще бъдат наемани за персонал в звеното за социални услуги. Те трябва да са в трудоспособна възраст и да не са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст или на професионална пенсия за ранно пенсиониране. Може да бъдат наемани още близки на потребителя на социалната услуга, ако са регистрирани като безработни и са в трудоспособна възраст.

Потребителите на почасовите социални услуги са лица с трайни увреждания, с ограничения или невъзможност за самообслужване, включително и деца, както и възрастни с ограничения или невъзможност за самообслужване.

Предвижда се наетите да извършват три основни типа почасови дейности: за лична помощ, в т. ч. дейности с медико-социална насоченост; за социална подкрепа и социално включване; комунално-битови дейности.

Проектните предложения трябва да се подадат до 29 юни, а оценителният процес се очаква да приключи до края на годината. Одобрените проекти ще стартират в началото на 2013 г.

 

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Община Ловеч
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар