Вход | Регистрация

Орлин Тодоров изненадващо се появи

Имал ангажимент и затова полицаите не го открили на адреса

Орлин Тодоров изненадващо се появи
Снимка: Булфото

Часове след като бе съобщено, че последният свидетел по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов - Орлин Тодоров е обявен за общодържавно издирване, се появи в Съдебната зала доброволно.

На въпрос защо органите на властта на са го намерили в дома му той обясни, че сигурно е имал някакъв ангажимент, предаде БГНЕС.

"На предишното заседание не дойдох защото ми се счупи колата, и на всеки който не вярва, дано му се счупи колата", подчерта Тодоров.

Той поясни, че е дошъл на днешното заседание, за да свидетелства, защото снощи съпругата му е получила призовката и той е разговарял с нея. Тодоров каза, че е дошъл сам в съда. "Както виждате идвам самичък, не ме водят. Разбрал съм от медиите, жена ми снощи са й дали призовка, така че смятам, че не това е темата в държавата", обяви свидетелят.

БНР съобщи по-рано днес, че Тодоров е обявен за общодържавно издирване, защото не е бил открит в дома му.

Бившият директор на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров на два пъти не се отзовава на призовките на съда. На предишното дело бе решено да бъде доведен принудително и да бъде глобен с 300 лв.

Разпитът на бившия ръководител на БОП - Велико Търново бе поискан на последното заседание от защитата на Цветанов. От искането на адвоката на бившия вътрешен министър Менко Менков тогава стана ясно, че Тодоров ще бъде питан дали се е познавал с Цветанов. Самият Тодоров отрече това, след като излезе от заседанието по другото дело срещу Цветанов.

До тази информация прокурорите достигнаха по време на разследването за подкуп в особено големи размери, образувано срещу бившия антимафиот номер 1 и семеен приятел на Цветанов Станимир Флоров.

<< Sever.bg във Facebook >>

Бившият великотърновски антимафиот не е бил открит в дома си, откъдето по указание на съда, трябваше да бъде доведен принудително, за да свидетелства в процеса.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар