Вход | Регистрация

Орлин Тодоров отново с дело през март

Ще се събрат още справки по искане на адвоката на Тодоров Ирена Божурска

Орлин Тодоров отново с дело през март
Снимка: Булфото

Отново бе отложено делото срещу Орлин Тодоров, бивш началник на Териториално звено "Борба с организираната престъпност”.

Следващото заседание е насрочено за 18 март, а дотогава трябва да бъдат събрани някои справки по искане на адвоката на Тодоров Ирена Божурска. Тя направи общо осем доказателствени искания. По голямата част са свързани с изготвяне на справки за прилагане на специални разузнавателни средства спрямо различни лиц,а съобщава радио "Фокус."

Първото искане е за изготвяне на справка от Окръжна прокуратура - Велико Търново дали има издадена европейска заповед за арест или образувани дела срещу братята Ивелин и Владимир Шишкови, разследвани за трафик на жени в Белгия. Второто - да се изиска справка в Окръжна прокуратура - Шумен дали са прилагани специални разузнавателни средства по отношение брата на бизнесмена Георги Вълев – Таньо Вълев.

Следващите искания също са свързани с изготвяне на справки за прилагане на СРС спрямо различни лица – спрямо лекарите, известни от т. нар. случай "бебето от фризера”, както и бившия кмет на Горна Оряховица Йордан Михтиев; спрямо предприемача Исмаил Хаджимустафа; и спрямо самия Орлин Тодоров.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар