Вход | Регистрация

Плевенелиев: Важно е да си смел, отколкото образован, за да си успешен бизнесмен

Плевенелиев: Важно е да си смел, отколкото образован, за да си успешен бизнесмен
Снимка: Север.бг

За да си успешен предприемач днес е по-важно да си смел и решителен, отколкото образован, категоричен е българският президент Росен Плевнелиев.

"Вижте големите на планетата, пример за всички нас. Правя разлика между успели бизнесмени и олигарси. Олигарсите могат да забогатяват чрез неустойчиви модели и само с връзки. Добрите предприемачи могат да успяват в една силно конкурента среда, защото за смели и носят отговорност и защото имат характер да отстояват идеите си.", аргументира се държавният глава.

Плевнелиев подчерта, че има желание България да извади своите нови лидери в икономиката, в политиката и в институциите.

"Искам да дадем път на младите, които искат освен да създават фирми, но и да стават министри и да поемат отговорност за собствената си държава. Образованите винаги ще намерят своя път, така или иначе те са заложили на правилната инвестиция", допълни той и даде пример със световен лидер в изработването на изкуствени катерачни стени българската фирма "Уолтопия" и нейния директор Ивайло Пенчев.

"Щях да го правя министър на икономиката в Служебното правителство, но се оказа че Ивайло не е довършил докрай образованието си, защото е правил бизнес."

1423855

Според държавния глава истината за комунистическия режим масово и съзнателно се замита и не се казва. А скриването и отлагането на решението на проблемите, донесли това време на страната, водят само да поредица от кризи.

а да отворим нова страница, тя минава през активното гражданско общество и аз вярвам, че последните две години то е вече на сцената, и то много здраво."

Що се отнася до политическата ситуация у нас Плевнелиев коментира:

"Надявам се България да има едно проевропейско правителство преди 10 ноември, което да даде ясно посоката. Започваме консултациите в петък с АБВ и Атака. Последните избори, както и всички избори досега, зададоха ясно на политиците какво трябва да правят. Българите искат проевропейско и продемократично правителство."

Президентът Росен Плевенелиев се включи днес във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" в публична дискусия на тема "25 години по-късно", част от инициативата "25 години свободна България", минаваща под негов патронаж.

1423856

Сред десетките събрали се студенти, университетски преподаватели, политолози, предприемачи на дискусията бяха и областният управител проф. Георги Камарашев, кметът Даниел Панов, ректорът на ВТУ проф. Пламен Легкоступ, директорът на Регионалния инспекторт по образованието Розалия Личева.

Сред засегнатите въпроси бяха тези за образователната ни система, икономиката ни и съсътоянието на банките, възможностите за бизнес у нас, ролята на медиите.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар