Вход | Регистрация

Плевенските ученици останаха без мляко

Плевенските ученици останаха без мляко
Снимка: sxc.hu

Няма нито един кандидат от Плевенска област по схемата "Училищно мляко" за учебната 2013-2014 година, информират от Държавен фонд "Земеделие” – Разплащателна агенция. Крайният срок за прием на документи по програмата бе 30 септември.

Кандидатите могат да бъдат учебни заведения, доставчици или организации, представители на едно или повече учебни заведения. Целта на схемата е да създаде у децата навици за консумация на мляко и млечни продукти и траен интерес към здравословното хранене. Тя касае всички предучилищни, начални и средни училища независимо дали са държавни или частни.

Програмата предвижда максимално количество мляко на ден 0.25 литра, като продуктът задължително се предоставя в опаковка за еднократно ползване. На етикета ясно трябва да е изписано неговото количество и срокът на годност. Това са изискванията за сиренето и кашкавала, които се дават на децата.

Помощта, която Европейската комисия отпуска чрез Фонда, е 18,15 евро/100 кг за млечни продукти от Категория І, 16,34 евро/100 кг за млечни продукти от Категория ІІ, 54,45 евро/100 кг за продукти от категория III, 138,85 евро/100 кг за продукти от Категория V.

Плевенските ученици обаче явно няма да се възползват от средствата за млечни продукти, които Европа предоставя на България.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: infoPleven
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар