Вход | Регистрация

Подарък за пожарната - автомобили

Подарък за пожарната - автомобили
Община Ловеч

Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" и на БД "СКОРС" в Ловеч получиха дарение от Германия. Ключовете на автомобилите връчи на началниците на двете управления лично кметът Минчо Казанджиев.

Двете коли заедно с още други две са дарение от Градската управа на Ерфурт на Общината. Колите бяха приети като дарение с решение на Общинския съвет от юни т. г. Тогава съветниците решиха още да предоставят автомобил на районната служба по пожарна безопасност, като учредиха безмъзмездно право на ползване за 10 години.

Същата процедура утвърдиха и за друг автомобил, собственост на общината – бордови "ЗИЛ 131". Той ще бъде ползван за превозване на хора до местата на евентуални пожари, а през зимата за изтегляне на закъсали автомобили. Медицинският автомобил е оборудван с всичко необходимо за оказване на първична медицинска помощ и за транспортиране до здравно заведение.

 

Колата за пожарната се предоставя за нуждите на Доброволното формирование за защита при бедствия към община Ловеч, което получи и нови униформи - зимна, за гасене на пожари и за работа във вода.

Доброволното формирование е създадено с решение на общинския съвет от октомври 2010 г., но практически действия по формирането му са предприети в края на 2012 г., когато са набрани 30 доброволци от състава на БД "СКОРС". Регистрирано е в регистъра на доброволните формирования при защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението”.

Според нормативната уредба доброволните формирования се създават на териториален принцип за самостоятелни действия и за подпомагане на основните съставни части на Единната спасителна система. Те изпълняват няколко основни дейности по защитата на населението: предупреждение,  изпълнение на неотложни мерки за намаляване на въздействието, оповестяване, спасителни операции, ограничаване и ликвидиране на пожари, операции по издирване и спасяване, извършване на неотложни аварийно-възстановителни работи, оказване на първа долекарска помощ на пострадалите при пожари, бедствия и извънредни ситуации, разсредоточаване на културни и материални ценности, други операции, свързани със защитата.

    

На церемонията по връчване ключовете на автомобилите присъстваха областният управител на Ловеч Милко Недялков и началникът на областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Владимир Кацарски.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар