Вход | Регистрация

Пожари в Русенско по Коледа

Няма пострадали от огъня

Пожари в Русенско по Коледа
Снимка: Булфото

Два пожара са гасени през последното денонощие съобщават от Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението” – Русе

Получен сигнал за пожар в ценопвското село Новград на 26 декември изпраща незабавно противопожарен екип от РСПБЗН - Бяла на мястото на произшествието. При пристигането си огнеборците са установили, че огънят е обхванал стая от жилищна сграда. Пожарът е локализиран и потушен, като не е допуснато разпространението му към останалата част на къщата.

При пожара са унищожени хладилник, два шкафа и друга покъщнина. Причината за пожара е късо съединение в електрическата инсталация на хладилника. Пострадали няма.

Друг сигнал за пожар в с. Горно Абланово на ул. "Стара планина” е получен в 05:10 часа. Изпратените на място два екипа огнеборци - от РСПБЗН - Две могили и РСПБЗН – Бяла са установили, че горят лек автомобил с русенска регистрация и покривната конструкция на стопанска постройка.

При пожара са унищожени и 90 кв.м. от покривната конструкция, фураж, оборудване, друга покъщнина и горящият автомобил. Не е допуснато разпространение на огъня към съседните две сгради и стопанска постройка. Причините за възникване на пожара са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство и се води разследване от РУП – Бяла. Няма пострадали хора.

<< Sever.bg във Facebook >>



ОДМВР-Русе
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар