Вход | Регистрация

Пожарът във Военния клуб - равносметката

Пожарът във Военния клуб - равносметката
Снимка: Север.бг

Огънят, който се разрази във Военния клуб във Велико Търново вчера е унищожил 50 кв. м. от сцената, 55 кв. м. ПВЦ дограма, 300 кв. м. мазилка, 7 кв. м. помещение, находящо се над сцената и 1 000 кв. м. опушени стени. Такава е равносметката след пожарът. За щастие няма пострадали.

Още веднага са евакуирани около 30 души. Оказва се, че пламъците са тръгнали от сцената в сградата. По същото време там се провеждаше форум-изложение "Здраве, щастие и красота".

В потушаването на пламъците, което продължи близо четири часа участваха 4 противопожарни автомобила от РС "ПБЗН” – В. Търново, 1 противопожарен автомобил от РС "ПБЗН” – Г. Оряховица, един автомобил на група "Спасителни дейности”, автовишка на "Енерго Про” и 28 огнеборци, съобщават от полицията в страта столица.

Спасен е намиращият се в сградата ресторант, хотелската част, малка зала и офис помещения.

Причината за пожара е в процес на изясняване. Местопроизшествието е посетено и от служители на военна полиция и разследващи полицаи от Министерството на отбраната. На мястото беше сформиран оперативен щаб под командването на нач. на ОУ "ПБЗН” – В. Търново комисар Йорданов, с участието на областния управител на В. Търново проф. Пенчо Пенчев и кмета на града Даниел Панов.  

_______________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар