Вход | Регистрация

Полицията започва акция "Зима"

Полицията започва акция "Зима"
Снимка: Булфото

По традиция и тази година полицията започва кампания "Зима", която ще продължи през целия месец, чиято цел е безопасното шофиране през студените месеци. Отначало пътните полицаи няма да глобяват за открити пропуски.

Сред основните акценти, върху които ще бъде фокусирана кампанията са подготовка на пътната инфраструктура, подготовка на водачите и препоръки към участниците в движението за безопасно поведение на пътя, съобщават от пресцентъра на МВР.

Специално внимание ще бъде отделено на превантивните действия и на контрола по отношение на неправилното пресичане и на отнемането на предимството на пешеходците от водачите на моторни превозни средства.

В рамките на акцията ще се проведе кампанията "Безопасно шофиране през зимата", която ще протече на два етапа. От 3 до 30 ноември дейността на полицейските служители ще бъде насочена към превенция и предоставяне на практически препоръки за безопасно шофиране при зимни условия.

От 17 до 30 ноември ще бъдат проведени специализирани полицейски операции, в това число и по метода "широкообхватен контрол", насочени към контрол над техническата изправност на автомобилите и на осветителните им системи. 

Кампанията "Водачи и пешеходци за толерантност на пътя" е планирана за периода от 10 до 16 ноември, като същата седмица е обявена за "Седмица за пешеходна безопасност”. По време на кампанията ще се извършва активен контрол за спазване на правилата за безопасно пресичане от пешеходците, както и за даване на предимство на пешеходните пътеки от водачите на моторни превозни средства.

За установените нарушения ще бъдат налагани санкции. Ще бъде осъществяван и превантивен контрол. Специално внимание ще се обръща на пешеходците в тъмната част на денонощието, движещи се неправилно извън населените места. 

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар