Вход | Регистрация

Почина певецът Боян Иванов

Почина певецът Боян Иванов
Снимка: Булфото

Внезапно на 68-годишна възраст почина певецът Боян Иванов.

Звездата от българската естрадна сцена е издъхнал в бургаска болница тази сутрин след тежък инсулт. Той е постъпил в Шокова зала около 21.30 часа вчера и по-късно е бил преместен в отделение "Реанимация". Бил е приет с тежки метаболитни изменения.

Певецът дълги години е страдал от диабет.

Боян Иванов в роден на 4 септември 1943 година. Има награда от "Златния Орфей". Песента му "Зеленоокото момиче" е първият български хит. От 1959 г. пее в заведения в София, като изпълнява песни на Пол Анка, Тони Долара.

Концертната си дейност започва от 1961 г. Бил е солист на оркестрите "Балкантон", Естрадния оркестър към Комитета за телевизия и радио. Има концертни изяви в европейските страни и Куба. Направен е телевизионен филм за певеца "На гости у Боян Иванов".

 

През 90-те години на миналия век, съвместно с Борис Годжунов и Борислав Грънчаров, създават триото "Бо Бо Бо”. Те изпълняват популярни забавни шлагери с лек хумористичен текст. Шоуто им се радва на голям успех, създават албума "Момчета с късмет". През 2007 г. го преиздадоха на диск заедно с най-добрите си соло парчета през годините и направиха юбилеен концерт в Зала 1 на НДК.

______________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 

 



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар