Вход | Регистрация

Правдата на страната на потребителите

Делата срещу "Енерго про Продажби" за корекции на сметки се печелят масово от русенци

Правдата на страната на потребителите
Снимка: Булфото

От началото на февруари, енергийният монополист е бил осъден поне четири пъти да се откаже от финансовите си претенции към граждани на Русе.

Районният съд е признал, че за периода 13 септември 2011 г. до 5 март 2012 г. русенка не дължи на енергодружеството сумата от 1611,41 лева.

Преди два дни Русенският Районен съд отхвърлил и сумата 669.88 лева, представляваща допълнително начислена ел. енергия по партида, а фирмата ще плати и 254 лв. разноски по делото. В този случай потърпевшият русенец е бил уведомен от монополиста през юни 2012, че поради "неточно измерване” е ползвал неправомерно ел.енергия. Така служебно му била преизчислена и коригирана сметката за електроенергия на стойност 669.88 лв.

 В друг случай магистратите анулирали исканите от "Енерго Про" 1981.85 лв. за преизчислена сметка за електроенергия от етажна собственост на  ул. "Доростол" №22А в Русе, заради грешка на електромер, закачен за асансьора. При проверката на уреда се оказало, "че липсва едното напрежение". Хората оспорили в съда да са потребили обявеното количество електроенергия.

В още един случай районните магистрати осъдили "Енерго Про" да върне на русенка вече заплатената сума от 995.69 лв., начислена й заради констатирана грешка в измерването с 97.21%.   Потърпевшата платила горната сума на четири вноски, макар да не била съгласна с нея.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



briagnews.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар