Вход | Регистрация

Президентски и кметски избори - прогнозни резултати

Росен Плевнелиев е новият президент, Пламен Стоилов е кмет на Русе

Президентски и кметски избори - прогнозни резултати
Снимка: Булфото

Росен Плевнелиев ще е президент на България през следващите пет години според прогнозните резултати на социологическите агенции. Предварителните проучвания показват, че той е спечелил повече от 54% от общия брой гласове на избирателите. За опонента му Ивайло Калфин са гласували малко над 45% от българите.


По същото време станаха ясни и прогнозните резултати от местните избори в четирите областни града в Централна Северна България, в които се провеждаше балотаж. Припомняме, че единствено в Габрово бе избран кмет на първия тур на изборите. Това бе кандидатът на ГЕРБ Таня Христова.


Във Велико Търново прогнозните резултати сочат победа на Даниел Панов срещу Николай Илиев с малко под 54% подкрепа. По този начин кандидатът на ГЕРБ за кметския пост почти сигурно ще стане градоначалник на старата столица, тъй като разликата с опонента му от БСП е осезаема.


В Русе кандидатът на ГЕРБ Пламен Стоилов води с около 60% прогнозно одобрение, което на практика означава, че той вече е новият кмет на крайдунавския град, защото противникът му Искрен Веселинов, който бе подкрепен от ВМРО и Синята коалиция, остава далеч назад в надпреварата.


В Плевен ще трябва да бъдат изчакани окончателните резултати, за да се даде отговор на въпроса дали Найден Зеленогорски ще запази поста си или кандидатът на ГЕРБ Димитър Стойков ще заеме мястото му в Общината. Разликата между двамата е около два процента в полза на Стойков, което може да се промени при детайлното преброяване на гласовете.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар