Вход | Регистрация

Проверяват наново изправността на асансьорите

Проверяват наново изправността на асансьорите
Снимка: Thinkstock/Guliver

Нови спешни проверки на всички асансьори започват в цялата страната. Ще се инспектират и фирмите-производители и вносители. По-специално внивание ще е отделено на надеждността на вратите на асансьорите, информира Нова телевизия.

Проверките идват след поредния фатален инцидент с асансьор в София, при който загина 53-годишен мъж в кооперация в квартал "Гео Милев". 

Той паднал в шахтата след като се опитал да скочи между етажите, след като асансьорът заседнал. Фатална се оказала и липсата на авариен щит под кабината. Предстоят допълнителни проверки и на поддържащата фирма, както и за това дали вратата на асансьора е била технически изправна.

Огледите на място и проверките показват, че най-вероятно става дума за нещастен инцидент, а не за технически неизправности. 

След предишните инциденти с асансьори държавата задължи фирмите до 2015 година да поставят такива защита във всички асансьори.

Припомняме, че през август тази година една жена загина, а друга беше ранена, след като асансьорът, в който се намирали, паднал от 9-ия етаж в блок в София.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар