Вход | Регистрация

Първи контрапротест в Търново

Специално от София дойдоха няколко от организаторите му, а чрез Фейсбук групата "Шанс за България, шанс за Орешарски" бяха привлечени още привърженици

Първи контрапротест в Търново
Снимка: Север.бг

Близо 30-тина души се събраха на първия контрапротест във Велико Търново в подкрепа на правителството.

Специално от София дойдоха няколко от организаторите му. А чрез Фейсбук групата "Шанс за България, шанс за Орешарски" бяха привлечени още привърженици. Сред присъстващите бяха и общински съветници, и съмишленици на БСП.

Симпатизантите на премиера Пламен Орешарски се събраха на емблематично за старата столица място - пред паметника "Майка България". Те развяха българското знаме и издигнаха плакат с надпис: "Тук сме хора с различни политически убеждения, но с една кауза - да дадем шанс на правителството! Възможност за работа без оставка!".

1039512

"Ние сме тук с една кауза - да подкрепим законното правителство на Пламен Орешарски и да му дадем шанс да работи за нас, за цяла България. Да изкара целия си мандат докрай. А това правителство работи, то не бездейства като ГЕРБ. Защитава майките с деца, пенсионерите, за които ще излезе швейцарското правило за тях, т.е. индикация всяка година спрямо инфлацията, също работи и за безработните, средния бизнес, то работи за нас", заяви от трибуната Альоша Янев, един от организаторите на контрапротеста.

И продължи: "Искаме затвор за престъпника Бойко Борисов, който е мафиот от СИК, занимава се с далавери, контрабанда на цигари и алкохол, наркотрафик. Кой уби Мишо бирата, Чакъра. Искаме затвор и за Цветан Цветанов. Вие подслушвахте цялото правителство, всички политически партии, включително и народа си. Вие също покровителствахте и пускахте чадър над контрабандата. Искаме затвор и за куклата на конци Росен Плевнелиев. Кукловодът му е Бойко Борисов. Той е разделител на народа, олигарх, натрупал милиони чрез офшорки в Кипър и изпращане на българо-мохамедани да работят в Германия в строителството на черно. Ние искаме конфискация на имуществото на Борисов и Плевнелиев, забогатели незаконно върху гърба на народа".

Контрапротестиращите искат страната да има приоритет - АЕЦ "Белене", възстановяване на прекъснатите връзки с Русия, както и да не се включваме в евентуална война в Сирия. Смятат, че това би се предотвратило с политическо решение и диалог.

1039510

"Ние даваме своята безусловна подкрепа за българското правителство, защото то е работещо правителство. Велико Търново се управлява от ГЕРБ, една от безусловните причини хората да бъдат стресирани, мачкани по начина, по който се управляваше страната 3 години и половина", поясни и Радослав Гочев, също един от организаторите на контрапротеста, визирайки малкото присъстващи на площада пред паметника "Майка България".

"Докато има протестиращи на жълтите павета и се иска оставката на правителството, ще сме на контрапротеста и ще искаме правителството да работи. Ако те прекратят и ние ще прекратим", допълни още Альоша Янев, който заяви, че не е член на БСП, но е привърженик на партията и силен симпатизант на сегашното правителство.

Наред с протеста имаше организирани и две подписки - в подкрепа на правителството и искане за оставката на президента Росен Плевнелиев. За първата събраните подписи са 780 000, а за втората - 90 000.

Старата столица е шести поред град, в който организаторите на контрапротеста правят своята обиколка из страната. Следват Петрич, Кресна, Силистра, Кюстендил.

1039509

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар